Psychodietetyk mgr Karolina Targosz.

Jest ona absolwentką Dietetyki na Wydziale Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Swoje doświadczenie zdobywała poprzez liczne praktyki oraz staż w wyspecjalizowanych poradniach, a także w Szpitalu Specjalistycznym im. Jana Pawła II w Krakowie czy podczas prowadzenia wykładów oraz warsztatów dla dzieci i dorosłych.

Ponadto, pracowała jako dietetyk na oddziale w Dziecięcym Szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie. Od czasu studiów swoją wiedzę z zakresu dietetyki klinicznej nieustannie poszerza uczestnicząc w licznych szkoleniach i kursach dotyczących żywienia m.in. w chorobach tarczycy, PCOS, wsparcia
żywieniowego w chorobach nowotworowych i innych.

Ukończyła także specjalistyczne szkolenie dotyczące żywienia w insulinooporności, uzyskując tytuł „specjalisty przyjaznego insulinoopornym SOIT” potwierdzony egzaminem i certyfikatem.

W swojej pracy skupia się na aspektach psychologicznych, dlatego ukończyła studia podyplomowe z Psychodietetyki.


Konsultacje z zakresu dietetyki klinicznej skierowane są głównie do osób:
– z zaburzeniami metabolicznymi;
– z zaburzeniami hormonalnymi;
– po przebytych operacjach bariatrycznych;
– z chorobami przewodu pokarmowego.


Z zakresu psychodietetyki prowadzi osoby zmagające się m in. z:
– kompulsywnym objadaniem się;
– napadami objadania się;
– jedzeniem po wpływem emocji (zajadanie stresu, smutku, nudy);
– błędnym kołem odchudzania i ciągłymi efektami jo-jo;
– brakiem kontroli w jedzeniu.